vrijdag 28 mei 2010

Wil de echte afvoerbuis opstaan?

Donderdagochtend 8.30 uur: We wippen nog even op de W.F.Weg binnen en praten met de zoon van de aannemer. We hebben het over onze grote zorg in deze hele verbouwing: De Afvoer. Inderdaad met hoofdletters, want de loodgieter vindt een buis van 70 mm nodig als wij een afwasmachine willen. "Komt goed, gaan we vandaag voor zorgen, de loodgieter moet gewoon doen wat hij heeft beloofd, we zullen er op letten" is zijn commentaar.

Donderdagochtend 10 uur: Vader Aannemer aan de telefoon. Probleempje, het kan toch niet zoals gedacht door de vloer van de badkamer (die daar speciaal voor afgebroken is). Het moet door een wand naar de andere kant. Overigens was dat onze eerste oplossing die ooit verworpen was.

Donderdagochtend 10.10 uur: ik bel met onze zeer flexibele bovenburen. Die geven zonder nadenken toestemming om in het trappenhuis te rommelen met leidingen en wanden. Het komt wel goed denken we met zijn allen.

Donderdagochtend 10.30 uur: we moeten nu beslissen want de loodgieter gaat een weekendje weg en gaat anders dinsdagochtend pas weer verder met de afvoer.

Donderdagavond 18 uur: ik zie niet wat er nou veranderd is als ik kom kijken, zijn ze nu wel of niet met die afvoer bezig?

Vrijdagochtend 8.30 uur: JW gaat langs op de W.F.Weg en wordt wederom verzekerd dat Vandaag Toch Echt De Afvoer Zal Worden Gemaakt. Hoopvol dat er toch niet te veel vertraging of tegenslag zal ontstaan gaan we ieder aan de slag.

Vrijdagavond 20 uur: er steekt een Buis uit mijn trap! Onze trap trouwens, nog veel erger, want hier hebben onze bovenburen ook last van!
Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Dat ding zou toch in een wand worden weggewerkt? Welke wand dan?

Er is vast een wet voor, een vervolg op de Wet van Murphy. Die houdt in "alles wat mis kan gaan gaat mis". Maar dan een subtiele aanpassing die opgaat voor verbouwingen. "Dat wat je vantevoren als probleem ziet aankomen gaat in-der-daad voor problemen zorgen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten